Skončila aktuálna sezóna, je čas na zhodnotenie pôsobenia jednotlivých mužstiev MŠK Snežnica.

 

DORAST U-19

DORAST8-2015

Mužstvo dorastu sme sa do súťaže rozhodli prihlásiť v snahe, aby hráči, ktorí prešli žiackymi kategóriami mali kde pokračovať a aby na futbal nezanevreli. Mužstvo bolo zložené z 8 hráčov MŠK Snežnica, ktorých doplnili 6 kmeňový hráči OŠK Snežnica. Týchto počas sezóny doplnili 4 hráči zo starších žiakov, ktorí nastúpili za dorast aspoň v jednom zápase. V súťaži sme hrali ako spoločné mužstvo vystupujúce pod hlavičkou MŠK Snežnica. Náš klub prebral všetky náklady spojené so súťažou. Aj keď spočiatku to vyzeralo, že s účasťou na zápasoch nebude problém, niektorí hráči to po pár zápasoch vzdali, ďalší sa zranili a tak sme mali čo robiť, aby dorastenci mali nejakých náhradníkov na lavičke. V jeseni sme súťaž zvládli relatívne bez problémov. Po úvodnej vysokej prehre v Korni prišli aj zápasy, v ktorých sme bodovali. Dosiahli sme tri remízy v rade(doma Radôstka a Ochodnica, vonku Čadca B).Potom prišli dve prehry s mužstvami z čela tabuľky a až v poslednom domácom zápase sme poprvýkrát zvíťazili , a to jednoznačne nad Starou Bystricou. V jesennej časti sa dorastenci relatívne uspokojivo zapájali do tréningového procesu, ktorý viedol Ivan Ševčík. Niekedy boli spoločné tréningy so staršími žiakmi.  Zápasy kaučoval starosta obce Milan Hlavatý, ktorý sa taktiež zúčastňoval niektorých tréningov .

Zlom v sezóne nastal cez zimnú prípravu. Niektorým dorastencom sa nepáčili tréningy. Keď sa trénovalo menej bolo zle, keď bolo treba naháňať kondíciu, bolo ešte horšie. Za týchto okolností už nemal Ivan Ševčík chuť s dorastencami pracovať a až do konca jarnej časti sa pracovalo v provizóriu. Tí dorastenci, ktorí mali chuť sa pripojili v tréningu k starším žiakom, ďalší sa obmedzili na kopanie lopty na bránu, alebo len na dochádzku na zápasy. Niektorým dokonca začalo robiť problém aj toto. Tieto skutočnosti sa prejavili na výkonnosti mužstva, ktoré za celú jarnú časť vyhralo len jedenkrát kontumačne s Čadcou a ostatné zápasy sme prehrali. Zostavu sme doslova každý zápas lepili. Súťaž sme teda dohrali so cťou, ale aj to len zásluhou Milana Hlavatého, ktorý sa ako starosta obce musel doslova prosiť hráčom , aby išli hrať a týždeň čo týždeň viacerých z nich musel dookola obtelefónovávať.

dorast oktober 2015

Čo sa týka kvality súťaže, táto tiež nebola moc vysoká. Súťaž začínalo 8 mužstiev. Dve z nich sa však v priebehu ročníka odhlásili(Čadca, Ochodnica), čo negatívne zasiahlo do úrovne súťaže. Zápasy, v ktorých sme bodovali boli anulované, čo viedlo k prepadu nášho mužstva na koniec tabuľky.

Mužstvo:

Ak by sme mali hodnotiť individuality v mužstve, je treba povedať, že v bráne bol oporou Paťo Voštenák, aj keď aj on sa nevyhol niektorým zaváhaniam. V závere sezóny na tomto poste dobre alternoval Maťo Prášek. Obrana bola spoľahlivá. Do zranenia hral dobre M. Ševčík. F. Horvát a M. Kukučík ako hráči prichádzajúci od žiakov hrali vcelku dobre. Na stopérskom poste hral T. Beňadik, ktorý však mal problém s dodržiavaním taktických pokynov trénera a dosť ho to ťahalo dopredu. Negatívom u neho bolo, že dosť často používal zbytočne jazyk. Naopak jeho prednosťou bola technika zahrávania štandardných situácii. Ak zlepší disciplínu môže byť prínosom do ďalšej sezóny. Záložnú formáciu ťahal najmä Maťo Horvát, ktorý mal najviac odtrénované. V zápasoch by si však podľa nášho názoru mohol dovoliť viac. Niekedy ustráchaným dojmom pôsobil aj Majo Muzika. U neho je však otázkou času kedy sa presadí aj v doraste. Patril medzi najmladších. Dobré momenty so slabšími striedal  kapitán mužstva Erik Chovanec, ktorý  bol poctivý v prístupe k povinnostiam, avšak ako kapitán mal viac strhnúť ostatných k lepším výkonom. Sezónu dobre začal Maťo Majtán, limitovalo ho však zranenie, potom nastupoval aj v obrane. Kondícia nebola jeho silná stránka. Vpredu dominoval Kubo Majtán, ktorý strelil v sezóne najviac gólov-6. Gólov však mohol dať viac, musel by však viac premieňať šance. Nezaškodilo by mu tiež viac skromnosti. Na jar nám pomohol Lukáš Mravec, ktorý svoje herné nedostatky nahradil prístupom a bojovnosťou. V jeseni za nás nastúpil aj Tomáš Kastanaras, ten to však predčasne zabalil, pritom ak by vydržal, postupne by sa stal pre mužstvo prínosom. Boris Jaššo je kapitola sama o sebe. Pokiaľ sa venoval futbalu, bolo ho na ihrisku cítiť, postupne mal však viac problémov sám so sebou. Ak si v hlave uprace, pomohlo by to celému mužstvu. Je však len na ňom akú cestu si vyberie. V priebehu sezóny nastúpili za dorastenecké mužstvo aj starší žiaci. Ján Pokrívka bol dosť ustráchaný, vzhľadom k svojej fyzickej dispozícii však vôbec taký nemusel byť. Domino Paperňák nastúpil na dva zápasy a herne v dobrom prekvapil. Miro Mravec bude v budúcnosti tiež prínosom. Najviac zo žiakov odohral Jakub Kmecz, ktorý až 4 krát skóroval. Bolo ho cítiť najviac. V novej sezóne sa na neho môžeme tešiť, jeho góly nás môžu tešiť najviac.

DORAST ST. BYSTRICA

Individuálne sme sa venovali dorastencom úmyselne. Chceme, aby si kritiku zobrali k srdcu, pretože len tak sa budúcu sezónu môžeme posunúť ďalej a to  s dorastom určite chceme. Sme si vedomí, že aj zo strany klubu boli v tejto sezóne rezervy, najmä v tréningovom procese. V novej sezóne  preto chceme venovať mužstvu dorastu viac pozornosti, či už v tréningovom procese, v materiálnom vybavení, ale aj v zlepšení konkurencie v mužstve a zlepšení disciplíny. Bude záležať len na chalanoch či sa budú chcieť zlepšovať. My im podmienky na to určite vytvoríme.

so Starou Bystricou

Ako ďalej?

Pred novou sezónou sme uvažovali, čo s mužstvom dorastu. Zistili sme , že chalani majú záujem  pkračovať. Z tohto mužstva odchádzajú len dvaja hráči. Ďalší prichádzajú zo starších žiakov, takže konkurencia by sa mala zmeniť. Uplynulý ročník treba brať ako nultý ročník, ktorý je našťastie za nami. V novom súťažnom ročníku sa musí zmeniť veľa veci, či už na strane hráčov, ale aj na strane klubu. Súťaž by sa mala rozrásť o nové mužstvá, takže aj kvalita by sa mohla posunúť nahor.

 

STARŠÍ ŽIACI U-15

 

Mužstvo starších žiakov začalo v súťaži ObFZ svoje  pôsobenie v druhej sezóne. Po minuloročnej premiére bolo badať ďalšie zlepšenie. Chalani veľmi dobre pristupovali k tréningom , ale aj k zápasovým povinnostiam. Mužstvo viedol Marián Ukrop, ktorý bol zároveň aj vedúcim mužstva. Tak ako pri doraste aj pri starších žiakoch pomáhal aj Jozef Chvastek. Starší žiaci vytvorili dobrú partiu. Trénovali sme pravidelne, až na malé výnimky dvakrát týždenne. Účasť na tréningoch bola veľmi vysoká.

20160626_143458

Do súťaže sme v jeseni vstúpili výborne. Po úvodnej prehre s Makovom, ktorý hral úplne inú ligu ako my, sme začali všetky zápasy vyhrávať. Boli to častokrát víťazstva vysoké. V jeseni sme potom našli premožiteľov až v závere. V Ochodnici sme prehrali vo veľmi dramatickom zápase a takticky sme neudržali vedenie v Klokočove. Po oblgátnej prehre v jarnej premiére s Makovom sme opäť nastúpili na víťaznú vlnu. Na jar sme síce okrem víťazstiev zaznamenali ďalšie prehry, ale tieto boli zapríčinené aj inými okolnostiami ako našimi výkonmi. V Oščadnici nám pre Birmovku chýbali ťahúni mužstva. V zápase s Lodnom chýbal v bráne Paťo Čáko a posledný zápas sezóny v Staškove sme doslova dohrávali v zraneniach a bez viacerých hráčov. Abesncie starších žiakov na zápasoch boli, ale v drvivej väčšine z vážnych a objektívnych dôvodov, čo bolo možné akceptovať.

11

1

Mužstvo:

Celkový herný prejav mužstva bol výborný. Veď v priebehu sezóny sme dosiahli celkovo až 14 víťazstiev v 22-dvoch zápasoch a výborné skóre 99:33. Okrem Makova sme teda dali najviac gólov zo všetkých mužstiev a naopak dostali sme ich najmenej. Čo je skvelá vizitka. V bráne nám veľmi pomohol Patrik Čáko, ktorý u nás hosťoval z Partizánu Kunerad a máme záujem udržať si ho aj v dorasteneckom mužstve. V jeseni odchytal všetky zápasy. Na jar chýbal v 4 zápasoch. Nahradil ho Marek Šmehýl, ktorý najmä v poslednom zápase v Staškove predviedol výborné zákroky a ukázal, že v budúcej sezóne by mohol byť v bráne dobrou voľbou. Obrana hrala väčšiu časť sezóny v stabilnom zložení. Na krajoch hrali Maťo Čižmárik a Maťa Ukropová, ktorá  hrala na striedavý štart aj za juniorky Žiliny a v závere sezóny už bolo toho na ňu dosť, v posledných zápasoch už teda nenastupovala. Obrane vypomáhali z mladších žiakov Leo a Teo Moravcovci. Najväčší progres vo výkonnosti urobil Tomáš Kmecz, ktorý sa veľmi zlepšil a vzadu až na malé výnimky pôsobil spoľahlivo. Pomáhal mu Juraj Pokrívka. Záloha pracovala perfektne a bola motorom mužstva. Hrali sme na 4 záložníkov. Defenzívnu prácu na výbornú zvládal Dominik Paperňák, ktorého pre jeho štýl hry na konci sezóny všetci volali Pečo ( po Viktorovi Pečovskom). Ďalší členovia zálohy- M. Mravec, J. Kmecz a M. Lazar sa starali o väčšinu našich gólov. Celkovo záložníci strelili až 90 gólov. Dominoval Jakub Kmecz, ktorý ich nastrielal 47 a v príprave k nim pridal ďalších 21 zásahov. Zaslúžene sa teda v závere minulého roka stal najlepším hráčom MŠK Snežnica za kalendárny rok 2015.

V útoku najčastejšie hrali Ján Pokrívka, Daniel Ukrop a Samuel Minárik, ktorým sa darilo striedavo. Mohli pridať jednoznačne viac gólov. Mužstvo starších žiakov počas sezóny dopĺňali v niektorých zápasoch aj mladší žiaci, ktorí sa tiež v zápasoch nestratili. Celkovo hodnotíme sezónu u starších žiakov vysoko pozitívne. a aj keď sme sa v závere sezóny prepadli z priebežného druhého miesta až na 4. miesto konečnej dvanásť člennej tabuľky, herne sme obstáli na jednotku.

Úroveň súťaže:

Úroveň súťaže bola striedavá. Nad všetkými vyčnieval Makov, ktorý počas celého ročníka nestratil ani bod a strelil až 239 gólov. Potom boli kvalitné mužstvá medzi, ktoré sa radíme aj my. Nesklamal Klokočov, Staškov, Oščadnica. Prekvapilo Lodno, ktoré hralo s viacerými hráčmi K. Lieskovca, ktorý pred sezónou zanikol.  Mužstvá z dolnej časti tabuľky nedosahovali takú úroveň, ktorú by si IV. liga vyžadovala. Počas sezóny sme dosiahli až 4 dvojciferné víťazstvá.

V budúcej sezóne je pri starších žiakoch na čom staviať. Hoci končia hráči ročníka 2001, zostáva silný ročník 2002 , ktorý doplnia súčasní mladší žiaci so skúsenosťami zo súťažného futbalu.

 

MLADŠÍ ŽIACI U-13

 

Posledným mužstvom MŠK Snežnica, ktoré pôsobilo v súťažiach ObFZ bolo mužstvo mladších žiakov. Toto mužstvo hrá svoju súťaž nepretržite najdlhšie zo všetkých našich mužstIev a prešli ním aj hráči, ktorí už v súčasnosti kopú za dorast. Aj keď sa hovorí, že v tejto vekovej kategórii ani tak nejde o výsledky ako o to, ako čo najlepšie chlapcov pripraviť pre ďalšie kategórie, skúste to vysvetliť Palovi Sisovi Labudovi, ktorý zápasy prežíva naplno so všetkým čo k tomu patrí. Tento srdciar odvádza pri mladších žiakoch obetavú prácu a spolu s hlavným trénerom Petrom Smieškom sa pri mladších žiakoch výborne dopĺňajú.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mužstvo:

Kostru mužstva mladších žiakov tvoria najmä hráči ročníka 2004 a 2005. Z času na čas sú títo dopĺňaní hráčmi r. narodenia 2007. Stabilnými členmi kádra sú aj Peťo Labuda(2006) a Teo Moravec(2003). V niekoľkých zápasoch pomohla aj Maťa Ukropová. Pri tejto vekovej kategórii nie je vhodné podrobne  hodnotiť jednotlivcov a tak chválime všetkých hráčov, ktorí v sezóne za mladších žiakov nastupovali. Mužstvo ako líder a kapitán viedol Pavol Labuda ml.

P1000815

DSC_0085

Úroveň súťaže:

Úroveň súťaže bola poznačená úbytkom mužstiev. Do súťaže bolo zapojených 5 mužstiev. Hralo sa štvorkolovým systémom. Súťaž suverénne vyhral Makov, ktorý nestratil ani bod a nakladal každému čo sa dalo. Nám slúži ku cti, že v dvoch zápasoch sme Makovčanov potrápili a víťazstvá s nami museli vydrieť. Vyrovnanú dvojicu v súťaži tvorilo naše mužstvo so Staškovom. Až takmer do záveru súťaže sme sa naťahovali o celkové 2. miesto. Staškov nás nakoniec  predstihol o 2 body. V súťaži sme dosiahli 27 bodov za 8 víťazstiev, 3 remízy a 5 prehier so skóre 44:41.

DSC_0081

Pripájame prehľad strelcov v sezóne.

Strelci gólov v majstrovských zápasoch, priateľských zápasoch a turnajoch:

Pav. Labuda…………………………………………………10+10

M. Kopas……………………………………………………11+0

A. Čižmárik………………………………………………7+1

Samuel Duban…………………………………………….2+5

Pet. Labuda………………………………………………….5+1

Tobiáš Minárik………………………………………………2+2

Marek Ondrášek………………………………………………3+1

Martina Ukropová…………………………………………2+0

Leo Moravec………………………………………………. 0+2

Martin Belanec……………………………………………….1+0

Ján Hruška……………………………………………………..1+0

Marek Šmehýl……………………………………………………….0+1

 

PRÍPRAVKY U-9,U-11

 

V sezóne 2015/2016 sme na súťaže pripravovali aj mužstvá staršej a mladšej prípravky. Tieto viedli Pavol Labuda a Štefan Labuda, s pomocou P. Smieška. V najnižších vekových kategóriach sme zaznamenali obrovský boom a prírastok hráčov. Chlapcov tréningy bavia, poctivo trénujú a odmenou sú im prípravné zápasy, ktoré sme počas sezóny odohrali v hale, ale aj vonku na ihriskách. Zúčastnili sme sa tiež turnajov. Chlapcom do ďalšej práce želáme veľa trpezlivosti. Chlapci ročníka 2007 už v novej sezóne postupne začnú čoraz častejšie  hrať aj súťažné zápasy v kategórii mladších žiakov.

P1000129

Snežnica- Bytča

najmladší prípravkáriDSC_0239DSC_0255

 

Na záver chceme z tohoto miesta poďakovať všetkým hráčom nášho klubu (48 registrovaných + cca ďalších 10 zatiaľ nezaregistrovaných) za ich pôsobenie v sezóne 2015/2016. Ďakujeme tiež všetkým trénerom za obetavú a nezištnú prácu. Sponzorom na čele s obcou Snežnica patrí naša vďaka za materiálnu podporu. V neposlednom rade  ďakujeme všetkým rodičom hráčov za pomoc a podporu.

cropped-final_green_small.png

Výkonný výbor MŠK Snežnica

 

Pridaj komentár